Autóipar, gépipar

Hazánkban a járműipar kétségkívül fontos, hiszen a GDP közel tíz százalékát adja, továbbá az exportunk negyede is ennek az iparágnak köszönhető. Az EU-n belüli szigorúbb jogszabályok, valamint az újabb és energiahatékonyabb technológiák megszületése, és a környezetkímélőbb gyártási folyamatoknak köszönhetően az európai ipar környezetvédelmi teljesítménye is pozitív irányba mozdult el az elmúlt évtizedekben. Sajnos, ettől függetlenül a gyártás során keletkező szennyezések és hulladékok még mindig jelen vannak és nagymértékű terhet rónak környezetünkre.

Emiatt a környezetvédelmi hatóság környezetvédelmi hatásvizsgálat köteles tevékenységhez sorolja a közútigépjármű-gyártó üzemek tevékenységet 10.000 db/év előállítása felett, ideértve a gyártást, összeszerelést és motorgyártást. Cégünk segítséget tud nyújtani a keletkező hulladék gazdálkodásának megtervezésében, komplex környezetvédelmi felülvizsgálatban, valamint a környezetvédelmi és vízügyi hatóságok felé történő adatszolgáltatásban és ügyintézésben. Amennyiben az illetékes hatóság monitoring rendszer üzemeltetését rendeli el a gyártó telephelyén, cégünk teljes körű szolgáltatás keretében áll rendelkezésére az engedélyezéstől az üzemeltetésig.

Milyen szolgáltatást tudunk nyújtani, miben tudunk segíteni?

Kárelhárítási tervezés Akkreditált mintavételezés (talaj, talajvíz, levegő, zaj) Kármentesítési rendszer tervezése, kiépítése, üzemeltetése Monitoring rendszer tervezése, engedélyeztetése, kiépítése, üzemeltetése Hulladékgazdálkodás tervezése Talajmechanikai, környezetvédelmi fúrások kivitelezése

Előzetes konzultációt követően segítséget nyújtunk arra vonatkozóan, hogy az ügyfél által végzett vagy végezni kívánt tevékenység a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben meghatározott engedélyköteles tevékenységnek minősül-e.

A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben szereplő tevékenységek megtekintéséhez kattintson ide.

Mérnök Kollégáink várják az autóipar, gépiparral kapcsolatos megkereséseiket.

Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020