Bemutatkozunk

Csoport_virágos_szembol.jpg

A több, mint 30 éves múltra visszatekintő, 1990-ben alapított Zábrák Kft. Magyarország legrégibb kármentesítő cégei közé tartozik. A cég alapításkor elsősorban a környezetvédelmi fúrások kivitelezését végezte, melyet a kármentesítő rendszerek kiépítése és kármentesítő technológiákban alkalmazott eszközök gyártása követett. Az eltelt időszak alatt a kármentesítés területén szerzett tapasztalatoknak köszönhetően a saját mérnökirodai tevékenységünket felfejlesztettük, így a környezetvédelmi problémák megoldását egészen a tervezéstől a kivitelezésig végezzük. A szennyeződés-mentesítés mellett, földtani, vízföldtani tervezési és kivitelezési feladatot, valamint a zöldhatóságok felé történő kötelező adatszolgáltatás (veszélyes hulladék, levegőtisztaság-védelmi, felszín alatti vizek bejelentésének) végzését is vállaljuk. Ezenfelül cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó minden olyan tevékenységre létesítményre, valamint azok jelentős módosításaira, változtatásaira, amely hatást gyakorolhat a környezetére. E tekintetben vállaljuk környezeti hatásvizsgálat, környezeti hatástanulmány, egységes környezethasználati engedély kérelem és környezetvédelmi felülvizsgálat készítését. A teljesség igénye nélkül a környezetvédelmi engedélyeztetés komplex ügyintézését nyújtjuk egyebek mellett az agrár és élelmiszeripar, az autóipar, a gépipar, a feldolgozóipar, a gyógyszer- és egészségipar, az ingatlanpiac, az infrastruktúra, közlekedés és logisztika, valamint az olaj- és gázipar területén. 2021-től a környezetvédelmi szakértői tevékenységünk mellett minőségi mezőgazdasági (és talajvédelmi) szakértői szolgáltatásokat is nyújtunk, melynek segítségével partnereinknek rengeteg időt, energiát, és természetesen költséget takaríthatnak meg, nem beszélve a precíziós gazdálkodás környezetkímélő hatásáról.

Tevékenységünk az egész országra kiterjed. Célunk az általunk alkalmazott, illetve gyártott jól bevált és újdonságnak számító technikák ismertetése és alkalmazása a hazai és határainkon túli területeken, a hozzá kapcsolódó magas szintű mérnöki tevékenység biztosításával. Ezenfelül környezetvédelmi- és mezőgazdasági szakértői szolgáltatásunkkal biztosítjuk, hogy a környezetvédelem észszerűen és piaci alapokon is működtethető, mellyel hozzájárulhatunk a jelen és a jövő generációinak minőségi életéhez, egyben támogathatjuk vállalkozása sikerességét és a fenntartható fejlődést.

Főbb tevékenységeink:

  • környezetvédelmi - és talajmechanikai fúrások;
  • vízkútfúrások (kerti öntözőkútak, locsolókútak, technológiai és gazdasági célú kutak, geotermikus és  hőszivattyús furatok)
  • környezetvédelmi mérnöki tevékenység (hidrodinamikai és transzportmodellezés végzése, környezeti és humánegészségügyi kockázatbecslés stb.);
  • kármentesítés, kármentesítő rendszerek kiépítése;
  • monitoring rendszerek kiépítése, monitoring végzése;
  • akkreditált környezeti mintavételezés;
  • felülvizsgálat, mérnöki tervezés és szakértés;
  • környezetvédelmi engedélyezési eljárás ügyintézése (előzetes vizsgálat, környezeti hatásvizsgálat, környezeti hatástanulmány, egységes környezethasználati engedély kérelem és környezetvédelmi felülvizsgálat);
  • mezőgazdasági szakértői szolgáltatás (normál, valamint a precíziós talajmintázás, talajvédelmi tervek készítése, precíziós talajjavítási tervek elkészítése, belvíz elvezetési meliorációs tervek elkészítése/kivitelezése, nitrát érzékeny területeken tápanyag-gazdálkodási tervezések).

Zábrák Kútfúró és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft.

Székhely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Mérnöki iroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/A.

Adószám: 11483849-2-14

Cégjegyzékszám: 14-09-302721

Ügyvezető igazgató: Hollmann Lilian Irmgard

Keressen minket

Tervezőiroda: 1112 Budapest, Csárda utca 5.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020