Feldolgozóipar

A feldolgozóipar magában foglalja az ipari termékek gyártását, beleértve a félkésztermék előállítását, vagy félkésztermékek késztermékké alakítását, ideértve a gépipart és a tömegcikkipart. Potenciálisan szennyező hatása miatt a környezetvédelmi hatóság megannyi gyártási tevékenységet vizsgálatokhoz, illetve engedélyekhez köt, ezzel próbálva minimalizálni a szennyeződés lehetőséget. Köszönhetően az új irányelveknek, jogszabályoknak, illetve egyes vállalatok környezettudatoságának, az elmúlt évtizedben rengeteg beruházás és technológiai fejlesztés valósult meg a környezetterhelés csökkentése érdekében. Az iparágban fokozott figyelmet kell fordítani a víz- és talajszennyező anyagok kibocsátásának megakadályozására, a keletkező hulladékra és az energiafelhasználás témakörére. Szakembereink segítséget nyújthatnak a szakértői-tervezői munkáktól egészen a kivitelezésig.

Milyen szolgáltatást tudunk nyújtani, miben tudunk segíteni?

  • Előzetes konzultáció
  • Kárelhárítási tervezés
  • Monitoring rendszer tervezése, engedélyeztetése, kiépítése, üzemeltetése
  • Hulladékgazdálkodás tervezése

Előzetes konzultációt követően segítséget nyújtunk arra vonatkozóan, hogy az ügyfél által végzett vagy végezni kívánt tevékenység a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben meghatározott engedélyköteles tevékenységnek minősül-e.

A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben szereplő tevékenységek megtekintéséhez kattintson ide.

Mérnök Kollégáink várják a feldolgózóiparhoz kapcsolódó megkereséseiket.

Keressen minket

Tervezőiroda: 1112 Budapest, Csárda utca 5.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020