Pályázatok

ZÁBRÁK KFT. – Pályázatokinfoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA.jpg


GINOP-8.3.5-18/B Mikro-, kis-és közpvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Szerződés száma: H-EKTG2/105673/2022/462715/001

Szerződő neve: Zábrák Kútfúró és Környezetvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság

Hitel összege (Ft): 25 000 000 Ft

GINOP pályázat.jpgSzénhidrogén, lefölöző szivattyú-, valamint annak vezérlését lehetővé tevő szoftver rendszer továbbfejlesztése.

Szerződés száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00367

Szerződő neve: Zábrák Kútfúró és Környezetvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság

Támogatás összege (Ft): 19 468 937 Ft

A projekt címe: Szénhidrogén, lefölöző szivattyú-, valamint annak vezérlését lehetővé tevő szoftver rendszer továbbfejlesztése.

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.06.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.05.31.

Jelen projekt célja egy távolról vezérelhető, zöld energiával is működtethető lefölöző szivattyú- továbbfejlesztése és annak komplex vezérlését lehetővé tevő szoftver rendszer kifejlesztése. Az automatizált lefölöző szivattyú rendszer a Zábrák Kft iparjogvédelmi oltalommal védett fejlesztése, amely a vizes fázis felett felülúszóként elhelyezkedő szénhidrogének eltávolítására szolgál, anélkül, hogy a felszín alatti vízszintet csökkentené. Az automatizált lefölöző szivattyú egyedi fejlesztés volt a magyar piacon a bevezetésekor, azonban a jelenlegi projektben megcélozott továbbfejlesztéssel egy sokkal inkább környezet és felhasználóbarát berendezés készül el. A fejlesztés eredményeképp a távolról vezérelhető lefölöző szivattyú rendszer működtetéséhez és karbantartásához kevesebb emberi beavatkozásra, ezáltal kevesebb utazásra van szükség a szakemberek részéről. A Zábrák Kft. által tervezett és kivitelezett csörlőrendszer tovább segíti a lefölöző szivattyú automatizálását. A kezelőfelület modernebb és felhasználóbarátabb lesz, mint az eddigi típusokban. Alkalmazásával több szennyeződés gyűjthető össze kevesebb idő alatt (a víz-szenzor és a folyadékszint mérő segítségével), kisebb lesz a működtetés emberi erőforrás igénye (távvezérlés, öntanuló algoritmus) sokkal fenntarthatóbb lesz a rendszer energiafelhasználása (napelem, megújuló energiaforrások), amely tényezők együttesen képezik a továbbfejlesztett berendezés újdonságtartalmát.


Innovációs Voucher


Projekt rövid bemutatása

A vállalkozás az in situ, bioremediációs alkalmazásai tervezhetőségét, reprodukálhatóságát és hatásfokát tervezi megemelni a jelen pályázatban bevonni kívánt innovációs szolgáltatóval történő fejlesztés során. A fő cél az optimális lebontási folyamatok külső és belső paramétereinek meghatározása, mely a későbbi alkalmazások tervezhetőségét javítja. Az igénybe vett innovációs szolgáltatás azt vizsgálja, milyen mikrobiális folyamatok játszódnak le, ezért milyen mikroorganizmusok a felelősek, valamint ezeket hogyan lehet termékké fejleszteni (oltóanyag). Ezzel az innovációs lépéssel a ZÁBRÁK KFT. számára a bioremediációs beavatkozásokba bevonható területek száma emelkedik, ami társaságunk számára új és több piacot, versenyelőnyt jelent.

Támogatási intenzitás: 100%

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.12.02.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.4-15-2018-00041


Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Fax: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu