Gyógyszer- és egészségipar

A gyógyszeripar gazdaságunk egyik húzóágazata, amelyet jól reprezentál, hogy világszerte 130 országban használnak hazánkban előállított gyógyszereket, továbbá gyártásunk 80 százaléka szintén a világpiacon kerül értékesítésre. Országunk élen jár a fenntartható és környezetkímélő gyógyszergyártás terén, azonban a gyártási folyamat során kikerülő anyagok potenciálisan káros hatással lehetnek környezetünkre. Az elmúlt években a gyógyszeriparban kiemelt fontosságú lett a környezetkímélőbb termelés, a levegő-, és zajvédelem, a szennyvízkezelés, talaj-, és talajvíz szennyezettségek felszámolása, a hulladékgazdálkodás, és a veszélyes hulladék kezelése.

A környezetvédelmi hatóság Egységes Környezethasználati Engedélyhez (IPPC) köti a gyógyszeripar megannyi tevékenységét, amelyek a környezetre gyakorolt potenciálisan szennyező hatását tekintve, de a teljesség igénye nélkül a következő területeket foglalhatja magába:

  • Anyagok kezelése
  • Nyersanyag tárolása és előkészítése
  • Gyógyszer kezelése, formázása, tárolása és szállítása
  • Szennyvízkezelés
  • Gyártás során keletkező anyagok kibocsátása a környezetbe

Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt környezeti állapotfelmérésben és felülvizsgálatban, szükséges engedélyek lebonyolításában, folyamatos környezetvédelmi monitoringban, valamint több évtizedes gyakorlattal rendelkezik kármentesítési rendszerek tervezésében és kivitelezésében.

Milyen szolgáltatást tudunk nyújtani, miben tudunk segíteni?

  • Előzetes konzultáció
  • Kárelhárítási tervezés
  • Monitoring rendszer tervezése, engedélyeztetése, kiépítése, üzemeltetése
  • Hulladékgazdálkodás tervezése

Előzetes konzultációt követően segítséget nyújtunk arra vonatkozóan, hogy az ügyfél által végzett vagy végezni kívánt tevékenység a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben meghatározott engedélyköteles tevékenységnek minősül-e.

A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben szereplő tevékenységek megtekintéséhez kattintson ide.

Mérnök Kollégáink várják a gyógyszer és egészségiparhoz kapcsolódó megkereséseiket.

Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020