Ingatlanpiac

Az utóbbi években az ingatlan szektor volt az egyik az iparágak közül, ahol a környezetvédelem egyre inkább központi szerepet kezdett betölteni. Több jogszabály és rendelet készült annak érdekében, hogy szabályozzák az ingatlanok fenntartható építését és üzemelését. Egyre több energiatakarékos/hatékony, a környezetünkre kevesebb terhet jelentő irodaház, lakópark épül. A barnamezős beruházások ismét teret nyerhetnek. A barnaövezeti rehabilitáció gazdasági, környezeti és társadalmi vonatkozású komplex kérdéskör, ahol a területek eltérő helyzete eltérő beavatkozási jelleget igényel. Cégünk olyan területekre specializálódott, ahol a környezeti kármentesítés az elsődleges feladat. Az érintett területek nagy része elavult infrastruktúrával és leromlott állapottal jellemezhető, komoly terhelést, szennyezettséget jelentve környezetére.

Cégünk a beruházásról való döntés meghozatalától kezdődően segítséget nyújt ügyfeleinek, beleértve talajmechanika fúrások elvégzését, környezeti állapotfelmérést, valamint környezeti hatásvizsgálatok és egységes környezethasználati engedély elkészítését is. A környezetvédelmi rendeletekben meghatározott határértéket meghaladó szennyezettség esetén, cégünk több, mint 30 éves tapasztalatát felhasználva, a környezetvédelmi hatóságokkal egyeztetve megtervezi a szükséges beavatkozást, és szükség esetén saját fejlesztésű és gyártású technológiájával végzi a terület kármentesítését az illetékes hatóságoktól beszerzett engedély alapján.

Milyen szolgáltatást tudunk nyújtani, miben tudunk segíteni?

  • Előzetes konzultáció
  • Hidrogeológiai vizsgálatok
  • Monitoring rendszer tervezése, engedélyeztetése, kiépítése, üzemeltetése
  • Hulladékgazdálkodás tervezése
  • Geodéziai mérések biztosítása

Előzetes konzultációt követően segítséget nyújtunk arra vonatkozóan, hogy az ügyfél által végzett vagy végezni kívánt tevékenység a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben meghatározott engedélyköteles tevékenységnek minősül-e.

A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben szereplő tevékenységek megtekintéséhez kattintson ide.

Mérnök Kollégáink várják az ingatlanok építéséhez, fenntartásához kapcsolódó megkereséseiket.

Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020