Napelemparkok, fotovoltaikus kiserőművek

Magyarországon - a világ többi országához hasonlóan - egyre nagyobb teret hódit a Napból származó energia közvetlen energiatermelésre történő felhasználása. A napelemparkok a jövő energiaforrásainak egyik pillérét alkotják.

Ezen beruházások több szakmai ágazat szakértelmét igénylik, hiszen többnyire nagyméretű, komplex projektekről van szó.

Cégünk szolgáltatásának keretében lehetőség nyílik már a beruházás, fejlesztés kezdeti szakaszától kezdődően szakmai segítség igénybevételére a környezeti hatástanulmányok, állapotfelmérések, talajmechanikai fúrások vagy más környezetvédelmi szakértői engedélyezési eljárás lefolytatásához.

napelemparkok létesítése és üzemeltetése során fontos körbejárni a jogszabályban meghatározott engedélyeztetési kötelezettségeket is.

Milyen szolgáltatást tudunk nyújtani, miben tudunk segíteni?

  • Előzetes konzultáció
  • Kárelhárítási tervezés
  • Monitoring rendszer tervezése, engedélyeztetése, kiépítése, üzemeltetése
  • Hulladékgazdálkodás tervezése

Előzetes konzultációt követően segítséget nyújtunk arra vonatkozóan, hogy az ügyfél által végzett vagy végezni kívánt tevékenység a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben meghatározott engedélyköteles tevékenységnek minősül-e.

A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben szereplő tevékenységek megtekintéséhez kattintson ide.

Mérnök Kollégáink várják a napelemparkokkal, fotovoltaikus kiserőművekkel kapcsolatos megkereséseiket.

Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020