KKV-START-2020-1.1.1-2021-00367

Szénhidrogén, lefölöző szivattyú-, valamint annak vezérlését lehetővé tevő szoftver rendszer továbbfejlesztése.

Szerződés száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00367

Szerződő neve: Zábrák Kútfúró és Környezetvédelmi Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság

Támogatás összege (Ft): 19 468 937 Ft

A projekt címe: Szénhidrogén, lefölöző szivattyú-, valamint annak vezérlését lehetővé tevő szoftver rendszer továbbfejlesztése.

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.06.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.05.31.

Projekt rövid bemutatása

Jelen projekt célja egy távolról vezérelhető, zöld energiával is működtethető lefölöző szivattyú- továbbfejlesztése és annak komplex vezérlését lehetővé tevő szoftver rendszer kifejlesztése.

Az automatizált lefölöző szivattyú rendszer a Zábrák Kft iparjogvédelmi oltalommal védett fejlesztése, amely a vizes fázis felett felülúszóként elhelyezkedő szénhidrogének eltávolítására szolgál, anélkül, hogy a felszín alatti vízszintet csökkentené. Az automatizált lefölöző szivattyú egyedi fejlesztés volt a magyar piacon a bevezetésekor, azonban a jelenlegi projektben megcélozott továbbfejlesztéssel egy sokkal inkább környezet és felhasználóbarát berendezés készül el. A fejlesztés eredményeképp a távolról vezérelhető lefölöző szivattyú rendszer működtetéséhez és karbantartásához kevesebb emberi beavatkozásra, ezáltal kevesebb utazásra van szükség a szakemberek részéről.

A Zábrák Kft. által tervezett és kivitelezett csörlőrendszer tovább segíti a lefölöző szivattyú automatizálását. A kezelőfelület modernebb és felhasználóbarátabb lesz, mint az eddigi típusokban. Alkalmazásával több szennyeződés gyűjthető össze kevesebb idő alatt (a víz-szenzor és a folyadékszint mérő segítségével), kisebb lesz a működtetés emberi erőforrás igénye (távvezérlés, öntanuló algoritmus) sokkal fenntarthatóbb lesz a rendszer energiafelhasználása (napelem, megújuló energiaforrások), amely tényezők együttesen képezik a továbbfejlesztett berendezés újdonságtartalmát.

NKFIA_infoblokk_kerettel_program_fekvo_2

Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020