Blog

A víz, ami összeköt

Nemrégiben azt kérdezték tőlem, mit jelent számomra a víz? A válasz, bár egyrészt egyszerű, hiszen magát az életet, másrészt bonyolult, mert olyan sok érzést és emléket indított el bennem a kérdés, hogy órákon át tudtam volna mesélni a balatoni nyarakról, a nyári kenuzásokról, gyerekkorom Duna parti játszótéri kalandjairól.

Az év kalandja

A tiszai folyótisztító kezdeményezés, a PET Kupa szervezőcsapatának tagjaként az a feladatom, hogy a versenyekre nevező csapatokat felkészítsem arra, hogy milyen kihívásokkal szembesülhetnek a folyótakarítással egybekötött vízi túrák alkalmával.

Úton lenni jó

Az új év számtalan új lehetőséget tartogat. Például arra, hogy a környezettudatosság terén bővítsük tudásunkat, az elméletet gyakorlatra váltsuk

ÁTHIDALÓ MEGOLDÁSOKBAN GONDOLKODUNK

Mi köze vállalkozásomnak a környezetvédelemhez? Keressük meg együtt erre a kérdésre a választ!

Modellek a geológiában II.

Az összetettebb térmodellek felé haladva, érdemes szót ejteni a bemenő adatokról. A földtudományokban a bemenő adat lehet vagy minta (pl. fúrómag, kőzetminta), mérés (koncentráció, összetétel), vagy megfigyelés (terepi, légifotó stb.) is. Mi ebben a cikksorozatban a minták kérdéskörével nem foglalkozunk, – bár megérne erről is bővebben beszélni – megbízunk az adatok jóságában.

A Black Friday margójára

A XX. század közepétől a fogyasztás növelése határozza meg a gazdaságot. Az az ország, ahol magas a GDP, ott az állampolgárok sokat költekeznek, tehát „pörög” a gazdaság. Az a cég, amelynek sikerül eladásait növelnie, több bevételre tesz szert.

Modellek a geológiában I.

Ma már mondhatjuk, hogy a múlt század nyolcvanas éveiben, a számítógépek fejlődésével párhuzamosan egyre inkább kezdték felfedezni a földtudománnyal foglalkozó szakemberek, hogy a korábban szinte kivitelezhetetlennek tűnő feladatokat, számításokat meg lehet oldani számítógéppel is.

Környezetbarát tüzelés: kis odafigyelés - nagy hatás

Valószínűleg sokunknak ismerős az “élmény”, amikor egy szép őszi estén, amikor már csípős az idő, az utcán sétálva hirtelen jellegzetes szag csapja meg az orrunkat. Ez bizony – sajnos – egyet jelent a fűtési szezon kezdetével és a sok, tüzelőberendezésbe nem való “fűtőanyag” elégetésével.

Zöld jelzés a közlekedési szektorban

Minden évben van egy hét, amikor a különböző közlekedési módok kerülnek a figyelem középpontjába. Ez az Európai Mobilitási Hét, melyet idén szeptemberben huszadik alkalommal hirdettek meg.

Fenntartható (a) HOME OFFICE ?

2020-as év komoly változásokat hozott az életünkbe. Szinte pillanatok alatt formálta át a vállalatok mindennapjait a globális COVID-19 járvány.

Kalózok a Tiszán

Azok, akiknek fontos a környezet védelme, nap mint nap felteszik maguknak az alábbi kérdést: Hogyan tudnék még több embert rávenni a környezettudatos életmódra?

100 nap az újratervezésre

Ahogy a Világ formálja szemléletünket, úgy formálja az arra adott válaszunk is a Világot, és ebben a furcsa egymásra hatásban kell, hogy tisztán lássunk, felelősségteljesen cselekedjünk és döntéseket hozzunk.

Átléptük a képzeletbeli piros vonalat

Mostanában sok helyen találkozhattunk azzal a megállapítással, hogy ebben az évben július 29-én volt a globális túlfogyasztás napja (EARTH OVERSHOOT DAY).

Bemutatkozás

Kedves Olvasó, Engedje meg, hogy bemutassuk, kik alkotják a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Zábrák Kft. csapatát.

Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11.

Telefonszám: +36 (1) 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu

Széchenyi Terv
Széchenyi 2020