Bemutatkozás

Hollmann Lilian Irmgard

lili.png

Hollmann Lilian Irmgard vagyok, a cégalapító, Zábrák Sándor unokája. Felsőfokú tanulmányaimat külföldön végeztem Munka és Szervezetfejlesztési Pszichológia szakon. Választásomat az üzleti élet és az azt működtető ember kapcsolatának tanulmányozása motiválta. Ez mára a hivatásom, a környezetvédelem iránti elköteleződésemmel lett teljes. Mindig közel állt hozzám a természet védelme, de cégünknek köszönhetően ma már a mindennapjaimat is teljesen átszövi a környezettudatosság úgy a munkában, mint a magánéletben egyaránt.

Nagyon megtisztelő feladatnak érzem átvenni és továbbvinni Nagyapám hagyatékát a Zábrák Kft. vezetőjeként. Büszkeséggel tölt el, hogy folytathatom munkásságát, de hatalmas felelősség is, hiszen a szakma kiemelkedő és megbecsült szakértője volt, amihez nehéz felérni. Ez mindenképpen plusz hajtóerőt ad ahhoz, hogy a saját határaimon felülemelkedjek, és képviseljem azt a minőséget és odaadást, ami Őt is jellemezte.

Környezetvédelemben dolgozó vezetőként sok kihívással találkozom. Ezek közül talán az egyik legizgalmasabb a kármentesítési szolgáltatás köztudatba helyezése, hiszen a szakmán kívül kevesen tudnak arról, hogy Magyarországon közel 35 000 potenciálisan szennyezett terület található. Célom, hogy a szennyezettség felszámolásának fontosságát, lehetőségeit, valamint a környezetvédelmet, mint szakértői szakmát minél hatékonyabban képviseljem és minél szélesebb körben terjesszem. Úgy hiszem, hogy hosszú távon csak így indulhatunk el a fenntarthatóbb élethez vezető úton.

Büszke vagyok csapatunk minden egyes tagjára, akik egytől-egyig − ki-ki a maga területén − mindennap azért dolgoznak, hogy tudatosan, piaci alapon, fenntartható módon működve járuljanak hozzá a jelen és a jövő generációinak minőségi életéhez. Felelőségemnek érzem, hogy ehhez minden lehetséges támogatást megadjak, és biztassam őket arra, hogy mindennap még egy kicsit jobbak legyünk, és többet tegyünk a szakmánkban.

Célom, hogy kiváló partnerekkel, kiemelkedő szakértőkkel együttműködve közösen találjunk megoldást a kihívásokra. David Attenborough szavaival élve: „A földi élet jövője attól függ, hogy képesek vagyunk-e cselekedni. Sokan egyénileg is megtesznek minden tőlük telhetőt, ám valódi sikert csak akkor érhetünk el, ha gyökeres változások mennek végbe a társadalomban, a gazdaságban és a politikában.” Éppen ezért mélyen hiszem, hogy igazi sikereket, mind üzleti, mind társadalmi szinten, akkor tudunk elérni, ha összefogva és nem külön-külön igyekszünk az elénk gördülő hegyeket megmászni.

Hiszek abban, hogy a jövő nem tőlünk független dolog, hanem olyan lesz, amilyenné alakítjuk.

Péntekné Balogh Ildikó

lili.png

Péntekné Balogh Ildikó vagyok, végzettségem szerint környezetgazdálkodási agrármérnök és mérnöktanár.

Közel tíz éves, a hatóságnál és minisztériumi háttérintézetben szerzett tapasztalattal rendelkezem a környezetvédelem terén.  Kármentesítési és környezetvédelmi projektek teljes körű menedzselésével foglalkozom, szakmai rendezvények, kiadványok és weboldal létrehozását koordinálom. A környezetvédelem a hivatásom. Jó érzéssel tölt el, hogy nemcsak a környezetem, és benne saját magam jóllétéért, hanem gyermekeim fenntartható jövőéért is dolgozom nap mint nap.

Jelenleg a Zábrák Kft. szolgáltatásainak fejlesztése, a vevőinkkel való szakmai kapcsolatépítés és cégünk hatékonyabb kommunikációja a feladatom. Érdeklődésem, munkatapasztalatom segít a feladatok gyors és hatékony átlátásában, rendszerezésében. Szeretek a kitűzött célra fókuszálni, miközben győztes-győztes szituációk kialakítására törekszem. Csapatjátékos vagyok, hiszek a személyes kapcsolatok fontosságában, erejében. A kitartás, mint egyik jellemző tulajdonságom hasznos a hosszútávú terepfutás, valamint a búvárkodás során is. E két hobbim – a kihívások legyőzése mellett – segít megtapasztalni saját magam határait, mindezt a természettel összhangban.

Úgy hiszem, hogy az ember nemcsak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg.

Pálfay Péter

lili.png

Pálfay Péter vagyok, végzettségem szerint okleveles geológus. 2017-ben az ELTE Geológus mesterszakán végeztem, ásványtan-kőzettan-geokémia szakirányon.

Már kisgyerekkoromtól kezdve végigkísért a természet, a Föld szeretete, ami folyamatos belső hajtóerő volt számomra. A földrajz, természet iránti szeretetem volt az alapja annak, hogy a geológus szakmát választottam. A természettel, környezettel való harmónia különösen fontos számomra, a környezetvédelmi munkában pedig úgy érzem, tehetek ezért.

Pályafutásomat 2016-ban kezdtem sekély geotermikus energiát hasznosító cégeknél, majd Kővágószőlősön, a Geochem Kft. kőzetfizikai laboratóriumában projektmérnökként dolgoztam, későbbiekben pedig részt vettem földalatti, nagy aktivitású radioaktívhulladék-tárolóhoz kapcsolódó alapkutatásban. A kármentesítéssel a Biocentrum Kft-nél ismerkedtem meg, ahol változatos feladatok kapcsán kezdtem el dolgozni a környezetvédelem ezen ágában. Innen jöttem a Zábrák Kft-hez, ahol kármentesítési és monitoring projektekért vagyok felelős.

Szeretek a természetben lenni, túrázni, felfedezni, a tájat fényképezni. Ehhez is kapcsolódik nálam a hegyi biciklizés szenvedélye. A sport fontos része az életemnek, több ágát is űzöm, kezdve a labdajátékoktól az egyéni sportokig. Gyerekkorom óta vonz a zene és a gitár mint hangszer, ezért már korán elkezdtem gitáron tanulni.

Angolul és olaszul beszélek, nyelvtudásomat szívesen kamatoztatom külföldi partnerekkel való együttműködés keretében. Olaszországban éltem egy évig, ott tanultam meg az olasz nyelvet.

Kaló Erika

lili.png

Kaló Erika vagyok, gazdasági területen segítem a Zábrák Kft. működését. Közgazdászként könnyen átlátom a folyamatokat, és a feladatok hatékony megoldásra fókuszálok. Csapatjátékosként hiszek a közösség erejében és azon dolgozom, hogy erősítsem a közösségen belüli összetartást.

Szakmai tudásomat a Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara alapozta meg. Korábban Európai Uniós forrásból megvalósuló hazai és nemzetközi soft projektek (oktatás, képzés, tananyagfejlesztés, tanácsadás) pénzügyi elszámolásával, megvalósításával foglalkoztam, valamint K+F projektek pénzügyi koordinálásában is gyakorlatot szereztem.

Mindig fontos volt számomra a természet szeretete. Szabadidőmben ősztől tavaszig az erdőt járom, tavasztól őszig a vizeken hajózom. Korábban ezt kenuval tettem, az utóbbi időben azonban a vitorlázás szerelmese lettem.

Tudatosan figyelek arra, hogy csökkentsem az ökológiai lábnyomomat. Ez abban nyilvánul meg, hogy többnyire tömegközlekedést használok, nem fogyasztok húst, szelektíven gyűjtöm a hulladékot, komposztálok, nem használok semmilyen kozmetikumot (amit műanyagba csomagolnak), víztisztítóval váltom ki a PET palackos ásványvizet. Ezenkívül, vagy talán éppen ezért PET Kupa önkéntes vagyok, mely tevékenység egyenesen következett a Tisza iránti szeretem és a fenntarthatóság iránti elköteleződésemből.

Remélem, sikerült ezzel a rövid bemutatkozással bepillantást engednünk cégünk személyi hátterébe, valamint abba, hogy mely elvek mentén vezérelve működünk a mindennapjainkban. Bár képzettségünk, érdeklődésünk széles skálán mozog, valahol mégis a közös személet teszi gördülékennyé a kollégák közti együttműködést és a kitűzött cél felé haladást. Csapatunk komplex tudása, tapasztalata, valamint lelkiismeretes hozzáállása az, amit ajánlani tudunk meglévő és leendő partnereink, ügyfeleink részére.

Útravalóul Jared Diamond szavaival búcsúzunk: „A környezetvédelem nem mehet a gazdaság rovására.” E követelmény mögött az a feltételezés húzódik meg, hogy a környezetvédelem luxus, tehát ha egy-egy problémát megoldatlanul hagyunk, azzal pénzt takarítunk meg. A valóságban a megoldatlan környezeti problémák rendszerint óriási pénzveszteséggel járnak, rövid és hosszú távon egyaránt, megelőző vagy idejében elhárító jellegű megoldásuk pedig hosszú távon mindenképp gazdaságos, és gyakran rövid távon is az. Ilyen szempontból a környezet hasonló az emberi testhez: egészségesen tartani olcsóbb, mint betegségeiből kigyógyítani.


Keressen minket

Tervezőiroda: 1118 Budapest, Budaörsi út 131/a.

Telephely: 8600 Siófok, Somlay Artúr utca 11

Fax: +36 1 / 341-1998

E-mail: zabrak@zabrak.hu